Parfum



Parfumul proaspat si crud al primaverii purtat de vant, iti mangaie fata dis de dimineata, te trezeste la viata asa cum a trezit si florile(ghioceii, toporasii, viorele), pomii, copacii si intregul pamantul a luat viata. Asa si tu, ca un ghiocel deschizi ochisorii si somnoros privesti spre cer, spre acel Soare de neajuns, la care totusi visezi sa ajungi. Tot ce ai vrea in acel moment e sa te intinzi pe iarba in parc, sa iti desenezi viitorul pe cer si sa te lasi dus pe taramul viselor de parfumul primaverii.
Atunci cand schimbi hainele de iarna cu cele de primavara e ca si cum ai incepe o alta viata, ca si cum ai vrea sa te schimbi si tu, sa o iei de la capat cu mai multa energie, simtindu-te puternic si frumos. Acest parfum de primavara iti aduce speranta in inima si in suflet...
Primavara e ca un paradis, unde rautatea, invidia, falsitatea, aroganta, indiferenta, ura nu au ce cauta. Din pacate parfumul patrunzator al primaverii nu mai poate imblanzi sufletele tuturor persoanelor, nu pentru ca nu ar avea un suflet, ci pentru ca nu mai au timp sa priveasca in jurul lor, nu reusesc sa vada Paradisul, sunt prea ocupati sa respecte programul acelor zile monotone...serviciu, casa, televizor si somn. Nu e vina lor, societatea face acest efect...Din fericire mai sunt si cei care mai gasesc putin timp in acele zile plictisitoare ca sa infloreasca si ei, desi din ce in ce mai putini.
Imi aduc aminte cand alergam catelul in gradina la bunici, cand asteptam cu mare drag primavara pentru a merge in padure sa culeg flori, sa aud povestile pasarilor si sa dansez pe muzica lor. Astazi putini copii mai au o asa copilarie frumoasa, iar pentru asta le multumesc parintilor mei, bunicilor, care din pacate doi sunt in cer, si bineinteles ii multumesc fratiorului meu si lui Doamne Doamne.
Apropo de fratiorul meu, vreau sa ii urez: "La multi ani si o viata ca-n povesti". Maine, 1 martie, implineste 23 de ani. Vreau sa profit sa ii zic ca imi este tare dor de el, ca ii vreau tot binele din lume si ca as da orice sa dau timpul inapoi sa mai fim iar mici, desi ne mai bateam, desi el mi-a luat din par pentru prima oara, desi m-a tinut inchisa in baie o zi intrega, cat a fost mama la servici, desi ma chema Fulga(uneori si acum). Nu pot uita imbratisarile lui calde si pupici lui deosebiti, poate ca nu ne iubeam foarte des, dar cand ne iubeam sinteam toata iubirea lui. Ii multumesc din suflet pentru tot, desi uneori exagereaza cu gelozia stiu ca o face pentru ca ma iubeste si stie cat de "speciali" pot fi anumiti barbati.
Un simplu "TE IUBESC", Vavau!

Apropo de 1 martie, va trimit din suflet un martisor virtual si va daruiesc toti ghioceii din jurul vostru. O primavara plina de parfum si caldura sufleteasca!

Commenti

Post popolari in questo blog

Pensieri serali

Non avere paura...

Pur si simplu eu...