Viitorul Romaniei?!




Imi iubesc tara foarte mult, ma deranjeaza cand italienii imi zic ca nu stiu pe unde se afla, considerand Romania o tara foarte saraca, pierduta pe undeva prin Africa. Bine asta se poate intampla si pentru ca ei nu au prea invatat la geografie, dar au o imagine despre Romania foarte "salbatica", le-am aratat poze cu cateva zone din minunata noastra tara si au ramas socati, aveau impresia ca noi in Romania nu stim ce e aia o strada asfaltata, un supermarket, un semafor, o cladire din sticla, o biserica frumoasa ca ale noastre etc. Cineva in varsta de 30 si ceva de ani, m-a si intrebat daca in Romania avem Finetti, ca si cum am trai pe Marte. Aceste lucruri se intampla si datorita presei, care nu face altceva decat sa arate lucrurile negative ale Romaniei si al poporului sau, dar si datorita romanilor din strainatate.



Astazi citeam stirile si am gasit acest articol, care m-a cam suparat putin.

"Un grup de hackeri romani care se autointuleaza "Securitatea nationala romana", au "spart" doua domenii ale publicatiei britanice The Telegraph, pentru a protesta fata de atitudinea jurnalistilor straini fata de romani.
"Ne-am saturat sa vedem cum 'gunoaie' ca voi ne batjocoriti tara. Trebuie sa aratam un altfel de tablou, unul real, si incetati sa ne spuneti 'tigani romani' si sa ne bagati pe gat show-uri de doi bani ca Top Gear. Daca ati avut tupeul sa infuriati o tara intreaga, sa stiti ca nu ne vom opri aici!", spune mesajul lansat de hakeri, potrivit agentiei de presa NewsIn.

Mesajul este completat in engleza: "Ghici ce, tiganii nu sunt romani, idiotilor!" (Guess what, gypsies aren’t romanians, morons!). "


NU sunt tiganii romani care ne fac de ras, e TOT poporul roman. Orice popor are ale sale "oii negre" si nu putem spune ca oile negre ale Romaniei sunt doar tiganii, in micul nostru suntem toti niste "oite negre". Sunt si tigani care muncesc cinstit, cum sunt si tigani care nu misc un pai cruce, dar cred ca sunt si romani "curati" care nu fac nimic si astep zilnic sa le ploaie in casa cu noroc.
Nu de mult m-am intors din tara, desi nu am stat mult am avut timp sa observ ca Romania sta pe loc, daca nu merge spre rau.
Noi oamenii, romani, tigani, italieni etc., avem tendinta de-ai invinui mereu pe cei din jur pentru ceea ce ne lipseste. Aud des ca Guvernul Romaniei e vinovat de toata situatia Romaniei...dar cine i-a votat, cine ii sustine? Cei din Guvern stiu sa faca promisiuni, ca asta le e meseria, trebuie sa manance si ei, dar stim cu toti ca oricine ajunge sus, uita de unde a plecat si ce a promis, iar asta se intampla in orice tara, nu numai in Romania, politica e asta, asa ca nu mai merge sa ne ascundem dupa degetel.
Totusi de ce alte tari au reusit sa ajunga acolo unde sunt?!
Eu cred ca au reusit pentru ca poporul s-a unit la bine, nu la rau si fiecare persoana s-a uitat in curtea lui intai de toate, a si dat, nu doar a cerut.
Nu iau apararea guvernelor sau politicienilor, ca acolo se afla mafia, dar sunt ferm convinsa ca daca fiecare persoana in micul ei ar face ceva frumos pentru tara sa, o schimbare cat de mica s-ar vedea.
Plimbandu-ma in masina prin Romania, am vazut o mizerie de nedescris, mai mare rusinea. Si asta depinde tot de Guvern?! Doar nu am vrea sa vina domnul ministru sa ne ia gunoiul din fata portii sau sa ne planteze o floare, un pom in fata casei!
Ce e drept nu prea sunt multe cosuri de gunoi de-a lungul strazilor si in orase, iar aici e vina Guvernului, dar daca noi femeile avem genti asa mari, un motiv sigur este:D
Daca as fi la Guvern, as "arde" poporul roman cu amenzi pentru pastrarea curateniei si bunurilor publice(ironia nu strica niciodata).



Si ca sa nu ziceti ca tin cu Guvernul, va zic ca are ca scop de-a face poporul mai "prost". De ce zic asta?! Pai mai mult ca sigur stiti de noile "vise" ale ministrului Educatiei, Daniel Funeriu..si cum stim sau stiam cu toti, scoala are un rol important in educarea si istruirea unui copil, care va deveni un adult si poate va ajunge sa conduca aceasta tara. Sper din toata inima ca poporul roman sa nu ajunga ca cel din Italia, aici sunt specimene care nu stiu la varsta de 17 ani sa foloseaca o priza, sunt speriati de bombe si fara parinti sunt terminati(nu vreau sa generalizez, ca nu e frumos si nu ar fi nici adevarat, dar majoritatea sunt cam "inchisi" la minte).
Copiii romani sunt copii inteligenti, care stiu ca nu tot ce zboara sa mananca, stiu ce e aia viata, asta pentru ca inca nu au ajuns sa stea pe internet de la varsta de 8-9 ani, zi si noapte, nevazand realitatea din afara casei. Cu asemenea copii inteligenti, am putea spera la un viitor mai roz, tot ce trebuie sa facem noi, poporul roman, e sa ne unim si sa avem grija ca aceste creiere sa invete sa se respecte, sa lupte pentru visele lor si ale tarii.
Parinti in ziua de astazi nu stiu cum sa faca sa isi protejeze copii de necazuri si sa le ofere tot ce este mai bun si mai frumos pe lumea asta, dar asa nu ii invata la sacrificii si se obsnuiesc "puturosi". Eu nu sunt parinte, dar inteleg ca iubirea parintilor e oarba uneori, ceea ce nu e mereu un bine pentru copii lor. Lasati sa-si loveasca capul de perete, nu sa il si sparga, dar asa isi dau seama ca viata e o scara fara sfarsit, care urca si coboara, iar pentru a o infrunta e nevoie de forta si speranta.



Fotograf: Mihai Neagu

Commenti

  1. copilule este o imagine creata de uscaturile care le avem si noi in tara......nu exista padure fara uscaturi....o a parte este imginea creata de cei rau intentionati care sunt frustrati de aparitia noastra in diferite colturi ale lumii....intr-adevar plecam din tara noastra care nu merge foarte bine dar,nu am plecat pt a lua locurile de munca ale altora...pupici

    RispondiElimina
  2. Pai nu, romani care isi vad de treaba lor, nu au probleme in strainatate, dimpotriva sunt foarte apreciati... dar uni, stim cu toti ca dorm pe picioare:D Pup dulce, dulce

    RispondiElimina
  3. Bia, problema este ca acum si in Romania copiii stau la calculator cam 24 din 24 de ore. Cultura generala la care te referi, incepe sa dispara si la noi. Manelele sint in verva, foarte putini mai asculta muzica simfonica.

    Se vede ca ai crescut intr-un mediu mai inalt, dar marea majoritate ( deci nu am zis toti ) - marea majoritate a romanilor NU sint oameni de treaba. Mita este in verva de la cel mai mic la cel mai inalt functzionar.

    Ceea ce se spune in presa din strainatate este exact rezultatul actiunilor romanilor. Daca ar inventa ceva, daca ar produce ceva bun, crede-ma ca ar spune si de asa ceva. Cum insa nimic bun nu se aude ... ramii cu raul.

    Apropo, stii ca o sumedenie de romani se duc in Italia, lucreaza citeva luni, dupa care pleaca in Romania si stau pe ajutor de shomaj ? Si asta nu ca ii da afara, asta este din cauza ca sistemul le permite sa faca asa ceva.

    Cei care isi vad de treaba, da, sint extraordinar de bine vazutzi si apreciatzi. Dar vorbim de doctori, ingineri, profesori, oameni cu studii avansate.

    In Frantza, la intrare la metru s-au pus afise cu "Aveti grija de poshete, romanii le fura".

    Si nu, nu sint tzigani, sint romani. Tziganii au inceput-o la inceputul anilor '90, insa romanii au continuat-o. Nu mai dati vina pe tzigani, tot ce iese rau din Romania, roman se numeshte.

    Cu mizeria din Romania - era si inainte, numai ca nu o vedeai. Acum ca ai vazut locuri mai civilizate, iti sare mai mult in ochi. Nu iti dai seama ce shoc a avut nevasta-mea, dupa 12 ani de America. Prima vizita in Romania dupa 12 ani, este ca si cind ai intra in total alta lume.

    O diferentza intre tinerii din strainatate si cei din Romania, observata de un domn de afaceri din New York:

    "Merg pe strada in New York sau Londra si observ fetzele deschise, zimbitoare, risetele ale tinerilor. Merg pe strada in Bucuresti si nu vad decit fetze incruntate, priviri reci si foarte putzine zimbete."

    Nu ei s-au schimbat ci noi. Ei au ramas acolo, noi am evoluat prin alte partzi, am descoperit civilizatzia.

    Nu incerca sa le iei apararea, fiecare doarme exact cum isi asterne patul.

    Politicienii sint cele mai mari curve umane si in Romania si in Vest. Diferentza este ca in Vest nu ii crede nimeni pe cind in Romania inca se mai ashteapta ceva de la ei. In loc sa puna mina fiecare sa isi faca curat in fatza casei, sa isi cumpere singuri tomberoane de gunoi, se ashteapta la guvern sa le dea de pomana, pe cind aici ( da, au amende daca nu mentzii proprietatea ) pune fiecare mina si isi face curat.

    Asta este diferentza.

    RispondiElimina
  4. Total de acord cu tine, Depan, desi adevarul doare...

    RispondiElimina
  5. Singura solutie ar fi ca tinerii romani sa paraseasca tara cat mai curand si sa-si formeze comunitati in strainatate unde sa duca mai departe traditiile folclorul si sa pastreze astfel cat de cat amintirea unei natiuni care a existat candva ..daca vor binenteles!...altfel vor fi asimilati de etnia tiganesca care este tot mai mult favorizata si promovata in detrimentul romanilor.

    RispondiElimina
  6. Nu sunt de accord cu tine...cum toti au luptat pentru tara lor, de ce noi trebuie sa plecat,nu avem curajul sa luptam pentru tara noastra, pentru noi? Renuntam asa usor?? Uite de asta ne ducem la fund, din cauza gandirilor astea pasive.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Pensieri serali

Non avere paura...

Pur si simplu eu...