Dragostea...


"Nebunia e mult mai frumoasa decat raţiunea omeneasca."

Atunci cand iubesti te afli intre paman si cer, intre lumea reala si ce a Paradisului. Atunci cand iubesti cuvintele ratiunii nu iti folosesc la nimic, pentru ca de multe ori iti dai seama ca nu exista cuvintele care sa poata exprima ceea ce simti. Ai avea multe de spus, dar nu reusesti sa le spui, pentru ca, cuvintele sunt verbalizarea ratiunii.
Atunci cand iubim iesim din lumea ratiunii, si intram in lumea nebuniei, iar asta ne permite sa exprimam ceea ce prin intermediul limbajului cotidian nu am putea spune.
Cand vorbesti despre iubire nu poti sta in lumea ratiunii.
Atunci cand iubesti esti intr-un fel posedat si vrei sa ai ceva ce iti doresti, tocmai de asta intervine gelozia.



Iubirea pleaca de la dorinta, si desi poate nu e prea placut, totul incepe de la aspectul fizic, atata timp cat nu cunosti sufletul persoanei respective, dupa care dorinta poate creste si din punct de vedere sentimental.
Atunci cand iubim este pentru faptul ca acea persoana reuseste sa scoata la iveala adevaratul "eu" din fiecare persoana, acel "eu" care daca nu e intrebat ramane in noi. Persoana iubita ne ajuta sa ne cunostem, ne ajuta sa descoperim lucruri pe care nu stiam sa fie prezente in noi, tocmai de asta nu orice persoana e jumatatea perfecta, pentru ca nu toate jumatatile ne ajuta in "drumul" spre interiorul nostru, pentru ca nu oferim incredere oricui si pentru ca nu orice persoana reuseste sa ne cunosca pentru a ne ajuta sa ne cunoastem, si sa nu uitam si de disponibilitatea jumatatii de-a ne insoti in aceasta calatorie spre interiorul nostru, nu oricine o are.

In ziua de astazi multi fug de dragoste si se ascund in lumea carierei. Sunt persoane care nu stiu altceva decat munca si casa, dar asta nu pentru ca nu ar vrea ca cineva sa ii astepte acasa, ci pentru ca stiu bine ca atunci cand iubesti nu mai au controlul total a ratiunii si le este teama.
Tot astazi ne uitam mult la cantitatea culturii si nu mai privim partea sociala a omului. Totusi eu zic ca degeaba stie sa imi spuna toata capitalele, daca din punct de vedere afectiv si a relatiilor sociale e la pamant.
O persoana trebuie sa stie sa te si faca sa razi, sa uiti de griji, sa te alinte atunci cand simte si totodata sa fie serios atunci cand trebuie. Nu e zis ca cei care sunt mai zapaciti, nu pot fi si seriosi, dar ei isi traiesc viata in nebunia lor, desi avem impresia ca sunt cu capul in nori permanent.
Oare cum e la varsta de 30-40 de ani sa te intorci de la servici si sa gasesti casa goala? Cum e sa stii doar de servici si sa uiti de inima ta?















Inchei cu niste versuri:

"Celor care cred ca lumea asta cu iubire va scapa
Celor care cred ca Dragostea va mai schimba ceva
Le vom cinta, le vom cinta le vom spune asa:

Nimeni n-o sa iti explice ce e Dragostea
Asta singur intr-o zi de vara o vei afla
Si atunci sa nu uiti de inima ta!

Binele si Rau-n jurul tau se vor juca
Lumea asta moarta va-ncerca sa-ti fure dragostea
Niciodata sa nu uiti de inima ta!

Celor care cred ca Visele nu pot muri,
Celor care stiu ca Ura nu naste copii
....."
Vama Veche- Epilog

Sa nu uitati de inima voastra!

Commenti

  1. asa e,si eu am fost bolnav cand eram mic :))

    RispondiElimina
  2. Sadd...nu stiu ce vrei tu sa spui mai exact cu faptul ca si tu ai fost "bolnav" cand erai mic...dar totusi, nu cred ca esti cu mult mai mare ca mine, ca eu sa fiu asa mica. Viata trebuie traita, si e frumoasa pentru ca ne mai "imbolnavim" cum zici tu. Si iti spun ca prefer sa fiu mica si sa traiesc, decat sa fiu "mare" si sa uit de anumite lucruri.

    RispondiElimina
  3. iei lucrurile cam in serios..cuvintele au mereu mai multe sensuri :)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Pensieri serali

Pur si simplu eu...

Non avere paura...