Femeia




E usor sa spui ca esti femeie, mai greu sa dovedesti.
Din spuse sunt foarte multe femei, din fapte sunt din ce in ce mai putine.
O femeie nu e femeie doar datorita faptului ca are intre picioare ceea ce are! O FEMEIE e mult mai mult...e suflet, lacrimi, putere, vointa, intelegere, rabdare, nebunie si barbat.
Pot fi diferite genuri de femeie:
1. Femei sensibile, pot spune plangaciose uneori, pentru unii enervante, considerate firave, pentru alti dulci si iubitoare. Femei care greu iau pozitie, femei care pun sentimentele pe prim plan.
2. Femei sensibile, dar cu limita, stiu cand e cazul sa isi ascunda sentimentele, stiu cand e cazul sa ii asculte pe cei din jur si stiu cum sa ofere ajutorul lor, desi poate sunt ele cele care au probleme si mai ales, inteleg cand e vremea sa puna piciorul in prag. Femei care, desi sensibile, stiu sa se faca respectate.
3. Femei tacute, care tin totul in ele, care nu indraznesc sa zica ceva pentru a nu iesi in evidenta sau pentru a nu se pune in discutie. Femei care des se imbolnavesc din cauza faptului ca nu au curajul sa explodeze si sa ii trimita pe unii unde le e locul.
4. Femei vorbarete si indraznete, pe care le rogi sa taca si nu stii niciodata ce sa te astepti de la ele, la cat de nebunici sunt. Femei care prefera sa ii imbolnaveasca pe ceilalti decat sa se imbolnaveasca ele. Asta nu inseamna ca sunt neaparat isterice, dar parca zici ca sunt "beate" zi si noapte toata ziua rad, vorbesc si iti spun adevarul pe fata, fara nici cea mai mica retinere. Femei determinate, fara frica de adevar si fara frica de lumea rea. Femei care au grija sa fie mereu pe locul 1, stiu sa se respecte si sa se faca respectate.
5. Femei false, lingusitoare care te iau prin surprindere, te ataca pe la spate cand mai putin te astepti, dar cum par asa "Sfinte" nimeni nu se va asteapta niciodata nimic rau de la ele. Toti le cred asa inocente, firave, intelegatoare, cu o inima imensa, dar de fapt sunt cele mai periculoase. Ele nu latra, musca.
6. Femei extravagante, care nu mai stiu ce e aia rusine si cei 7 ani de acasa. Femei care de multe ori sperie barbati, foarte hotarate, foarte reci, indiferente, egoiste, care fac sa sufere multi barbati pe care ii schimba ca pe chilote(sosetele sa zicem ca poate le porti mai mult, chilotei sper ca nu). Sincer imi este mila uneori de saracii barbati, care par ei puternici, dar sunt mai fragili ca noi, doar ca au o masca.
7. Femei hotarate, determinate, false sau sincere, dar de cariera.
8. Femei puternice, hotarate, determinate, intelegatoare, cuminti, iubitoare, vorbarete sau nu, dar femei de casa. Mame in casa, doamne in societate si frivole in pat.(mai rar asa femeie)

Si as putea face tot felul de combinatii in descrierile de mai sus, cum v-am zis femei sunt multe, dar nu toate se pot numi intradevar FEMEI si oricum am fi, fiecare femeie e UNICA si DEOSEBITA in felul ei! Nu o sa gasiti doua femei la fel, asa cum nu puteti gasi doi barbati la fel...totusi asta sigur stiti!
Asta nu inseamna ca nu puteti gasi o femeie mai buna ca cea a trecutului, asa ca luati-va inima in dinti, dragi barbati si cautati bine, femei sunt multe, dar putine sunt FEMEI!



8 MARTIE- ziua doamnelor si domnisoarelor.
Cred ca asta nu ar trebuie sa fie singura zi in care femeile ar trebui alintate, rasfatate...sunt femei care sunt iubite DOAR de 8 martie, daca sunt iubite si atunci.
Tot anul sunt femei care suporta violente fizice sau psihice din partea partenerilor de viata, din partea ta tatilor, din partea unor bolnavi mentali necunoscuti. Multe femei nu mai stiu ce e aia o mangaiere, o zi traita fara frica, o zi traita alaturi de persoana iubita fara frica sa spuna, sa faca ceva gresit. Multe femei se sacrifica pentru copii lor, cu gandul ca daca ele accepta o asa situatie, asta permite copiilor lor sa aiba o familie.
Eu zic STOP violentelor, fizice sau psihice...nu conteaza, tot violente sunt.
Copii au nevoie de liniste, de pace, de intelegere si de caldura sufleteasca, nu de certa, tipete...ei sufera cel mai mult in asemenea situatii si exista riscul sa aiba o idee de familie gresita, unde femeia e supusa.
Asa ca doamnelor si domnisoarelor, traiti o viata de libertate, aveti incredere in voi...chiar daca plangeti o luna, trei, un an, doi, dar nu plangeti o viata! Aveti tot dreptul sa zambiti, sa fi-ti respectate, sa iubiti si sa fi-ti iubite.
Iubiti-va intai pe voi, chiar daca vi se va spune ca sunteti egoiste, dar asa ve-ti putea trai in aceasta lume plina de rautate!

Va urez un calduros LA MULTI ANI si o viata senina, plina de flori, de sanatate, noroc si o iubire asa cum va doriti, chiar daca nu mai exista Harap Alb, il puteti educa sa ii ajunga macar la degetelul mic.
Lasa-ti de la voi, dar sa nu lasa-ti impresia ca e gratis, chiar daca e!

Fi-ti mandre de voi si de faptul ca sunteti FEMEII!

Cu stima si respect,
Bia.

Commenti

  1. La multi ani si tie Bia si fiecare zi din viata ta sa fie ca o zi frumoasa de primavara.Te pupa ADRY dulceeeeeee:)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Pensieri serali

Pur si simplu eu...

Non avere paura...