O DECIZIE schimba totul!

"Decat sa traiesti o viata cum vor altii... mai bine traiesti o viata cum vrei TU!"




De cate ori nu ne vine sa ne luam jucariile si sa plecam departe de toti si de toate?! Totusi avem tendinta sa ne facem viata asa cum e "normal", asa cum vor altii.
Iubim pe cine trebuie...sa nu fie prea mare diferenta de varsta; nu prea sarac, ba chiar in ziua de astazi cu cat are mai multi bani cu atat e mai bine; nu prea prostut dar nici foarte istet.
Dar ceea ce vrea inima noastra, intereseaza pe cineva? Oare ceea ce ne dorim cu adevarat, are vreo importanta?
Daca sunt 10 ani de diferentza sau mai mult, care e problema?! Cu ce ii ajuta pe cei din jur faptul ca sunt 2 ani sau 10?! Daca cele doua persoane se inteleg, se iubesc, nu inteleg care ar fi motivul pentru care diferentza de varsta ar fi o problema.
Atunci cand o ducem bine, toti au mereu ceva de comentat si de reprosat. Dar cand suferim, cand inima ne plange, cine e langa noi? Atunci ne dam seama ca suntem noi cei care contam, suntem noi care trebuie sa hotaram ce e mai bine pentru noi, iar daca vom gresi, macar stim ca ceea ce am facut a fost facut din inima si nu pentru ca asa au hotarat altii.
A hotara noi propria viata, nu inseamna a fi egoisti, inseamna a ne iubi putin mai mult.
Nu e usor sa traiesti, dar nici imposibil. Pentru a trai ai nevoie de curaj si incredere in tine, nimeni nu te cunoaste mai bine ca tine, nimeni nu stie de ce esti in stare, ba chiar de multe ori ne surprindem singuri de capacitatile noastre.
Iubesti?! Atunci "arunca-te", lasa neincrederea (dar totusi fii atent) si miile de intrebari si intra in lumea copilariei, traieste fiecare clipa ca si cum ar fi prima si ultima data. Iubeste cu toata persoana ta, inima si creier si vei vedea ca desi se va sfarsi (stim cu toti ca ce e prea frumos, se termina repede), vei lua cu tine acele clipe minunate pe care, poate, nu vei mai avea ocazia sa le traiesti vreodata.
Pentru a trai fiecare clipa, trebuie sa risti. Daca nu risti, e posibil sa pierzi si ceea ce ai obtinut prin atata munca si sa devii plictisitor; iar daca risti e posibil sa pierzi, dar macar ai incercat si nu ai nimic sa iti reprosezi, atata timp cat ai simtit sa faci ceea ce ai facut.


"O dorinta nu schimba nimic, o DECIZIE schimba totul!"

Commenti

  1. nobody
    foarte frumos articolul. nota 10.

    RispondiElimina
  2. Nu se numeshte a fi egoist, se numeshte a itzi trai viatza dupa standardul tau, nu dupa un shablon trasat de altzii. Nu mai traim in timpurile in care o femeie TREBUIA sa aiba copil in primul sau al doi-lea an dupa casatorie. In anumite tzari, numarul femeilor care termina o facultate este mai mare decit al barbatzilor. Nu mai traim in vremuri seculare, unde femeia statea acasa, robotea toata ziua, iar barbatul aparea si el acasa seara. Nu mai gaseshti familii cu 13 copii, doi sint deajuns, ca si tu ai o DECIZIE in asta. Asa ca ia DECIZIA, ca INDIVIDUALITATEA ne separa pe fiecare, nu o matritza sau un drum "predestinat".

    RispondiElimina
  3. Nobody, ma bucur enorm ca ti-a placut ceea ce ai citit.
    Barosanescu, de la bun inceput am stiu ca ai dreptate. O sa incerc sa ma "trezesc"! Pup

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Pensieri serali

Non avere paura...

Pur si simplu eu...